Islam-Net slår til igjen og fortsatt så diskuterer vi begrepsbruk og ikke innhold

48405758_207869093427821_7564434527863439360_n.jpg

I følge Islam-Net selv må Iman nok en gang reddes. Denne gangen fra det normløse folket og samfunnet Norge.


Det står på deres egen side:

"Iman er i ferd med å ta av seg hijaben, men hvorfor? Foreldrene hennes forlot sitt muslimske land og migrerte til Norge. Så Iman ble født i et samfunn der narkotika, alkohol, nattklubber og «haramforhold» var utbredt blant ungdommen. Hun er nå 14 år gammel og forvirret. Hun føler ikke at islam og dens retningslinjer gir mening. Så hun tenker å ta av seg Hijaben ... Iman er ikke alene! Dette er virkeligheten for flertallet av unge muslimer i Norge. De sliter med å opprettholde sin islamske identitet! "

Her blir Norsk ungdom fremstilt som en synd og en motpol til muslimsk ungdom. Polariseringen starter i beskrivelsen. «Dem mot oss» mentaliteten blir foret norsk ungdom gjennom disse propaganda videoene og vi sitter fortsatt på sidelinjen og diskuterer begreper som snikislamisering og brunbeising. Når skal vi innse at begge begrepene er et faktum i Norge og begge kreftene må kjempes.

Nazistiske holdninger finnes på lik linje som at islamisering finnes. Det ville vært naivt av våre folkevalgte å benekte dette. Terrorforsøket på moskéen i Bærum bekrefter det første fenomenet og denne videoen bekrefter det andre, så hva venter vi på?  

I bunn og grunn er disse bevegelsene begge gift for vårt samfunn. Utfallet av dette blir at vi får ungdomsgrupper med så store gap mellom seg at de aldri kan sees på som en forent gruppe. Det handler om en generasjon av ungdom som i utgangspunktet er mer like enn forskjellige, men likhetene blir skyggelagt av hat og ulikheter. 

Ikke minst er dette direkte motarbeidelse av integreringsarbeidet og de prinsippene vi kjemper for daglig i dette landet. Likestilling og selvbestemmelsesrett. Hvis Iman vil ta av seg sin hijab, er det hennes rett i Norge til å kunne gjør nettopp dette. Det trengs ikke en propaganda video for å gi Iman dårlig samvittighet for hennes valg, eller hjernevaske henne med at hun er et mindre godt menneske, eller en dårlig muslim hvis hun foretar dette valget. 

Hvorfor angripes ikke Islam-Net med like hard kraft som andre? Er ikke Muslimske barns rett til selvbestemmelse viktig nok, når resultatet er å kritisere en «religiøs» portal? Dette kaller jeg berøringsangst. Vi bruker tid å ressurser på å adressere hatet muslimer opplever i Norge, nettopp for å gjøre hverdagen til muslimer lettere i Norge, men tiltak skal kun settes inn ett sted for å nå målet, er vi så snevre at vi ikke ser at slike propaganda nettsteder også gjør livet til muslimsk ungdom vanskelig? 

At der ungdommen selv velger å ta kontroll over eget liv, noe vi heier på, og regjeringen bruken millionbeløp på å støtte, motarbeides av slike videoer?

Dette er andre gang jeg tar til motmæle mot Islam-Net. Jeg venter i spenning på å se om våre folkevalgte våger å gjør det samme. Jeg venter på se om våre folkevalgte faktisk mener at de ønsker å hjelpe muslimene i Norge, for denne hjelpen handler ikke bare om en handlingsplan, men det handler også om å ta kampen med de som setter vanlige muslimer i dårlig lys og gjør livet deres enda mer komplisert, selv om det betyr at vi må føre denne kampen mot religiøse steder som Islam-Net. Det handler om å motarbeide de som tvinger ungdommen til å bli i krysspresset når de prøver å frigjør seg selv og være slik de selv ønsker.

Dana Manouchehri
Generalsekretær LIM

Dana Manouchehri